Lentokoneiden bongailua harrastavat niin lentokoneista innostuneet harrastajat kuin valokuvaajat. Useimmat ovat tavalla tai toisella molempia, siis ne jotka lentokoneita kuvaavat ja niiden perässä kirmaavat. Lisäksi lentokoneiden kuvaaminen on mielestäni hyvää harjoitusta lentävän tai liikkuvan kohteen kuvausta silmällä pitäen. Pidemmällä putkella, eli pidemmällä polttovälillä varustetulla objektiivilla on luvattoman helppo tottumattoman hukata kohteensa. Lisäksi liikkuvan kohteen skarppina pitäminen on oma hommansa käsitarkenteisessa kuvaamisessa. Tietysti nykyisillä järjestelmäkameroilla ja objektiiveilla automaattitarkennuskin toimii loistavasti lähes tilanteessa kuin tilanteessa, mutta esimerkiksi sumuisena päivänä pilviseltä taivaalta laskeutuva lentokone ei ole helppoa kauraa automatiikalle, edes ammattilaisen vermeille ja kikottimille.

Itse olen asunut jo toistakymmentä vuotta lähellä Helsinki-Vantaan lentoasemaa ja siten lentokoneiden laskeutumis- ja nousureitit sekä aikataulut ovat tulleet tutuiksi. Siten osaan kohtuullisen hyvin löytää paikat, joista lentokoneita on hyvä bongata ja paikat josta niitä on parempi valokuvata. Tähän vaikuttaa reittien lisäksi kellonajat, sekä haluaako kuvata matkustajakoneita vai rahtiliikenteessä olevia lentokoneita. Jälkimmäisistä saa aika hyviä kuvia kiitoradallakin, rahtiterminaalien läheisyydessä.

Tällä kertaan en ajatellut kuitenkaan kirjoittaa valokuvausvälineistä, vaan enemmänkin siitä, mitä muuta lentokoneiden kuvaamiseen liittyy. Omasta kartalle sijoittumisesta ja asuin seudusta johtuen kirjoitan Helsinki-Vantaasta, mutta soveltaen vinkit toimivat niin Turussa, Tampereella kuin Oulussa ja muualla maassa. En tunne muita seutuja, joten en voi sanoa minkä tien varteen, mihin metsikön reunaan tai minkä kävelysillan päälle kannattaa mihinkin aikaan mennä.

Screenshot-FlightRadar24Yksi apulainen jota käytän, on FlightRadar24. Kyseessä on verkkopalvelu, jolla on myös mobiilisovellukset Applen iOS:lle, Androidille ja Windows Phonelle. Lisäksi työpöytäsovellukset löytyvät esimerkiksi Windowsille ja Macille. Kyseessä on palvelu, johon voi ostaa ”jäsenyyden” ja saada mainokset pois, sekä lisää ominaisuuksia. Itse olen ostanut maksullisen mobiilisovelluksen, joka tuo ilmaiseen verrattuna lisäominaisuuksina esimerkiksi kartalta valitun lentokoneen tarkemmat reittitiedot, korkeuden ja nopeuden, puhumattakaan harrastajia kiinnostavat lentokoneen muut tiedot. Suosittelen laittamaan ainakin mobiilisovellukseen kiinni sen muutaman euron, jonka se kustantaa. Lentokoneiden seuraaminen on helpompaa ja tietää paremmin mitä sieltä pilvien seasta on kohta ilmestymässä.

Screenshot_2015-05-01-17-55-55Puhuin tuossa aikaisemmin reiteistä ja aikatauluista, miten niiden tunteminen on tärkeää. FlightRadar24:sen esittelyn jälkeen moni ihmettelee varmaan, että miksi niitä nyt enää pitäisi tietää sen tarkemmin, kun kerran lentävät pötkylät näkyvät kartalla. Syy on yksinkertainen: lentokoneiden paikkatieto FlightRadar24:n kartalla ei ole tarkkaa. Se saattaa heittää useilla kilometreillä. Esimerkiksi Tukholmasta Helsinkiin saapuva kone näkyi noin Leppävaaran korkeudella kartassa silloin, kun se lensi Martinlaakson voimalan vierestä Kehä III:n suuntaisesti. Kartassa länsi-itä sijainti oli melkein kohdillaan, mutta pohjoinen-etelä ei osunut useamman kilometrinkään tarkkuudella kohdilleen. Lisäksi eri sääolosuhteissa samoille kiitoteille laskeutuvat koneet saattavat lähestyä hieman eri reittejä ja eri korkeuksilla.

Kun on tutustunut hieman aikataulujen ja reittien ihmeelliseen maailmaan, pystyy helpommin valitsemaan ne paikat, josta haluamansa valokuvan saa parhaiten. Tähän tietysti vaikuttaa se, millaisella kalustollakin on valokuvaamassa. Helsinki-Vantaan suhteen neuvoisin kyttäämään laskeutuvia lentokoneita Kehä III:n ylittävillä kevyenliikenteen silloilla noin Vantaankosken ja Tuupakan liittymän välillä. Sieltä löytyy kaksi siltaa, joilta on kohtuullisen hyvä ja vapaa näkymä laskeutuvia lentokoneita vastaan. Lisäksi näillä paikoilla voi saada mahtavan kuvan suoraan lentokoneen alapuolelta. Lähempänä Tuupakan kohdilla olevaa Golf-rangea on myös hyvä paikka, mutta silloin kannattaa ottaa huomioon Kehä III:n suuntaisesti kulkevat sähkölinjat ja niiden osuminen helposti häiritsevästi kuvaan. Lisäksi tuolla alueella kannattaa huomioida, että laskeutuvia lentokoneista tulee eniten noin klo 16:45 jälkeisen 1,5 tunnin aikana.

Nousevia lentokoneita taas on hyvä käydä bongaamassa esimerkiksi Katriinantien varrella, noin DHL:n logistiikkakeskuksen kohdilla. Siellä on muutama hyvä paikka pysäköidä niin, ettei ole muun liikenteen tiellä tai sakotettavalla paikalla. Varsinkin kesäisin kallioilla aivan lentoaseman aidan vieressä on paljon porukkaa katselemassa nousua. Tuolla on muutama sellainen kohta, jossa varsinkin pidemmällä putkella saa aidan yli kuvan nousukiitoon lähtevästä lentokoneesta. Tähän ei 200-300mm vielä mielestäni riitä kunnolla ilman telejatketta, mutta julmemman pötkylän omistajalle sieltä löytyy useampikin kelvollinen paikka.

Helsinki-Vantaan ympäristössä on paljon muitakin hyviä paikkoja kuvata nousevia ja laskevia lentokoneita, mutta tuossa ne ehkä helpoiten löydettävät paikat, joista itseni olen muutaman kerran löytänyt, kun olen halunnut kuvata lentokoneita ns. helposta paikasta.

Tällä hetkellä odotan innolla sitä, että Vantaankosken radalla alkaa junat kulkea lentoasemalle päin. Olen jo pari vuotta miettinyt kesäistä kuvaa, jossa samaan ruutuun mahtuu liikkuvat lentokone ja lähijuna. En ole yhtään varma onnistuuko asetelma ollenkaan, mutta ainakin olen löytänyt kourallisen paikkoja, joista kuvaa yritän saada aikaiseksi. Myös innostukseni ”time lapse” kuvaamiseen ja sen harjoitteluun vetää lentokoneiden äärelle. Ehkäpä sillä tekniikalla voisi saada mielenkiintoista kuvaa junasta JA lentokoneesta. Miksei sitten myös ”huijata” ja yhdistää Photoshopissa kuvat liikkuvasta junasta ja laskeutuvasta lentokoneesta. Jos ne penteleet eivät muuten meinaa osua fiksusti samaan ruutuun. 😉